Pirinač sa bamijom i dinstanim povrćem

15/12/2018
"Kažu da je teško da napraviš jelo bez mesa koje će iskušati svakog, ali verujemo sa smo uspeli sa ovim "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano96
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno operemo i pripremimo povrće - šargarepu i luk oljuštimo i sečemo na kockice, ružice karfiola odvojimo, praziluk sečemo na krugove i bamiju i celer takođe iseckamo.

Isečemo beli luk i peršun sitno i odvajamo ih za kraj. Pirinač operemo i ocedimo od vode.

U tiganj sa dnom koje se ne lepi sipamo ulje i dinstamol luk.

Nakon nekoliko minuta dodajemo praziluk i maslac. Postepeno dodajemo i ostalo povrće, mešamo pažljivo da se ne izgnječe.

Na kraju dodajemo pirinač, mešamo nekoliko puta dok ne upije sokove i prelivamo sa dve šolje toplog telećeg bujona.

Promešamo i ostavljamo na vatri dok ne upije tečnost. Ako je potrebno dodajemo još jednu šolju telećeg bujona.

Nekoliko minuta pre nego što skinemo jelo sa vatre dodajemo iseckani beli luk i suve začine po ukusu. Na kraju posipamo peršunom.

Možemo servirati kao glavno jelo ili kao prilog uz meso.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar