Način pripreme
Italijanski omlet u domaćoj varijanti. Idealan recept za bezo reagovanje nakon teškog radnog dana.
Prvo blanširamo ružice brokolija 2-3 minuta. Očišćen i opran praziluk stavljamo u blender sa dodatkom za sečenje finih kružića. Jaja umutimo sa rendanim sirevima, svežim mlekom i malo kajmaka od kuvanja - 1 supena kašika za gustinu. Dodajemo prstohvat praška za pecivo.
Kobasicu sečemo na tanke komade (ja sam se igrala i napravila kuglice od nje). U duboki tiganj sa metalnom drškom, stavljamo prvo praziluk, poklipimo da se dinsta. Posolimo i dodajemo kardamon (eksperiment, čiji me ukus prijatno iznenadio), da bi oslobodio svoje mirise.
Skidamo sa vatre. Rasporedimo nadev ravnomerno, poređamo preko prepolovljene ružice karfiola. Sa strane stavljamo kriše (kuglice) kobascie.
Sipamo polako i mlečnu smesu. Stavljamo tiganj u rernu i pečemo dok omlet ne dobije lepu zlatnu koricu. Fritatu serviramo toplu, posutu ljutom alevom paprikom i peršunom.
Savet: Kada je vreme za domaće pripremljenu hranu ograničeno, preporučujem da pripremite gotovu smesu sa nekim od sastojaka.
Praziluk sečemo uveče i stavljamo u kesu za zamrzivač. Dodajemo i blanširani brokoli, a povrće koje možete da improvizujete takođe pripremite prethodne noći.
Tako će vam vaš omiljeni recept oduzeti samo 30 minuta! Neka vam je slatko!