Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Zimnica»Marinirani patlidžan za brzu konzmaciju

Marinirani patlidžan za brzu konzmaciju

Marinirani patlidžan za brzu konzmaciju
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
5
"Ovo je patlidžan za brzu konzmaciju - prosto zato što je toliko ukusan, da ne možeš da ga ostaviš u tanjiru duže vreme"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 komad
  • ulje - 1 supena kašika
  • sirće - 2 supene kašike
  • peršun - vezica
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • šećer - prstohvat
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite patlidžan i isecite ga na kolutove.

Posolite i ostavite da se iscedi gorki sok.

Zagrejte tiganj s uljem i prepržite patlidžan koliko je potrebno da bude mekan.

Prženi patlidžan izvadite na ubrus, da bi se upio višak masti.

Pomešajte ulje, sirće, so i beli luk (prethodno presovan bez prese za beli luk). Dobro promešajte.

Stavite red patlidžana, peršun i maslac iz marinade i ponovo patlidžan - dok se sastojci ne potroše.

Zatvorite marinirani patlidžan i ostavite u frižideru na sat vremena.

Izvadite i servirajte vaš marinirani patlidžan za brzu konzumaciju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: