Način pripreme
Pripremamo testo tako što umutimo jedno veće jaje sa prstohvatom soli i 3 supene kašike ulja. Podelimo umućeno jaje na dva dela i jedan deo odvajamo za nadev.
U drugi deo jajeta dodajemo kašičicu praška za pecivo, 1 šolju za kafu kiselog mleka i pola šolje vode.
Dodajemo brašno koliko je potrebno da dobijemo meko i elasitčno testo. Ostavljamo testo uvijeno 5-10 minuta na sobnoj temperaturi i razvučemo na brašnom posutoj površini na debljinu 5 mm i isečemo krugove.
Pripremamo nadev tako što u pola odvojenog jajeta dodajemo 4 supene kašike rendanog kačkavalja, 2 supene kašike rendanog sira, 2 kašičice majoneza.
Promešamo dobijenu smesu i rasporedimo na pogačice. Kuvano jaje izrendamo sitno i stavljamo na nadev. Posipam šarenom solju.
Poređamo pogačice u pleh, obložen papirom za pečenje namazan masnoćom. Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobije zlatnu boju.