Način pripreme
Krompir oljuštimo i sečemo na kockkice. Krompir oljuštimo i sečemo na kockice.
Pileće meso operemo i sečemo takođe na male komade. U tiganj stavljamo malo ulja da se ugreje. Kad se ulje ugreje stavljamo isečeno pileće meso.
Začinimo solju i biberom. Pržimo dok ne bude potpuno gotovo. Za to vreme sečemo luk, paprike i šargarepu. Nakon toga gotovo meso stavljamo u pleh.
U isti tiganj stavljamo luk, šargarepu i paprike da se prže. Kad omekšaju dodajemo jednu šolju pirinča.
Mešamo neprestano. Nakon oko 3-5 minuta dodajemo i sok od paradajza. Ostavljamo malo da vri.
Nakon toga i pirinač sipamo u pileće meso u pleh. Dodajemo isečeni krompir.
Začinimo solju, čubrom, origanom, muskantnim oraščićem i biberom.
Lepo promešamo i sipamo malo ulja i dve šolje vode. Nakon toga stavljamo u rernu. Pečemo na 200 stepeni oko 40 minuta.