Pileći bataci na saču sa povrćem

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8870
3
17/12/2018
"Ako imate sač, bolje ga pripremite "
Priprema60 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno90 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano513
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 300 g, bez kostiju
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • paprike - 2 komada, crvene
  • pečurke - 150 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 čen
  • ulje - 2 kašike, plus za mazanje sača
  • parmezan - 3 kašike
  • začin - za doner
  • sok od limuna - 1 kašika
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pileće meso na tanke parčiće. Marinirajte sa maslinovim uljem, sokom od limuna, začinom za doner i solju po ukusu. Stavite marinirano meso na oko sat u frižider.

U međuremenu isecite luk na tanke polumesece, beli luk - na sitno. Očistite i isecite pečurke na kriške, a paprike na lente.

Namažite sač obilno uljem. Poređjte meso na sač. Stavite u hladnu rernu i zapecite na 180 stepeni na oko 20 minuta.

U međuvremenu zagrejte 2 kašike ulja u tiganju na ringli na umerenoj vatri i zapržite isečene paprike. Nakon oko 5 minuta, dodajte luk i paprike. Pržite oko 5 minuta i dodajte beli luk. Pržite još oko 2 minuta i rasporedite zaprženo povrće preko pilećeg žilijena na saču.

Pecite oko 10 minuta. Kad je gotovo, pospite jelo sa malo sira/parmezana za ukus i servirajte.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar