Način pripreme
Sok od limuna, maslinovo ulje i origano pomešamo i ugrevamo u tiganju dok smesa ne provri.
Vri nekoliko minuta i skidamo sa vatre-
Stavljamo komade jagnjetine isečene na jednake komade, okrećemo tako da se svuda pokriju marinadom.
Mariniramo meso 2-3 sata, jagnjetin okrećemo s vremena na vreme. Komade mesa vadimo i posipamo sa malo ulja i biberom.
Na ražnjiće nanižemo red mesa, parče crnog luka, parče paradajza, parče crvene paprike dok ne potrošimo sastojke.
Roštilj maksimalno ugrevamo, namažemo maslinovim uljem ili parčetom slanine i pečemo sa svih strana, periodično mažemo četkom sa malo masti.
Obično serviramo sa prilogom od pečenog krompira, ukrašenim kriškom limuna i posutim sitno iseckanim peršunom. Ja volim da ih ukrašavam listovima sveže zelene salate, strukom mladog luka i krugovima crnog luka, pečenog na roštilju.
Prijatno!