Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Ražnjići»Marinirani jagnjeći ražnjići na roštilju na grčki način (Αρνί σχάρας)

Marinirani jagnjeći ražnjići na roštilju na grčki način (Αρνί σχάρας)

ZoriZori
Guru
7272345k206
Marinirani jagnjeći ražnjići na roštilju na grčki način (Αρνί σχάρας)
Fotografije: Zori
8 / 9
19/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Zauzmite strateško mesto blizu roštilja, zato što ćete želeti da pojedete što je više moguće komada jagnjećih ražnjića na grčki način"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 1 kg
  • maslinovo ulje - 100 ml
  • origano - 1 kašičica
  • limun - sok od1
  • crni luk - 3 - 4 glavice
  • crvene paprike - 3 komada
  • paradajz - 3 - 4 komada
  • biber - sveže samleven
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Sok od limuna, maslinovo ulje i origano pomešamo i ugrevamo u tiganju dok smesa ne provri.

Vri nekoliko minuta i skidamo sa vatre-

Stavljamo komade jagnjetine isečene na jednake komade, okrećemo tako da se svuda pokriju marinadom.

Mariniramo meso 2-3 sata, jagnjetin okrećemo s vremena na vreme. Komade mesa vadimo i posipamo sa malo ulja i biberom.

Na ražnjiće nanižemo red mesa, parče crnog luka, parče paradajza, parče crvene paprike dok ne potrošimo sastojke.

Roštilj maksimalno ugrevamo, namažemo maslinovim uljem ili parčetom slanine i pečemo sa svih strana, periodično mažemo četkom sa malo masti.

Obično serviramo sa prilogom od pečenog krompira, ukrašenim kriškom limuna i posutim sitno iseckanim peršunom. Ja volim da ih ukrašavam listovima sveže zelene salate, strukom mladog luka i krugovima crnog luka, pečenog na roštilju.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: