Sotirani krompir sa svinjskim ribićem

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
19/12/2018
"Oh, ponovo bismo jeli "
Priprema10 min.
Kuvanje55 min.
Ukupno65 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano145
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operemo krompir, sačuvamo koru u celosti i stavljamo u vreo i posoljen bujon od povrća.

File tanko isečemo, posolimo i pečemo na gril tiganju sa obestrane po 3 minuta.

Skidamo sa vatre i poklopimo poklopcem da ostane sočan i krehk.

Vadimo polugotov krompir iz vode, ocedimo i ostavljamo da se ohladi. Oljuštimo i prebacujemo u tiganj sa rastopljenim maslacem.

U sotirani krompir na kraju dodajemo sitno iseckanu mirođiju. Od paradajza i maslina napravimo 6 bubamara.

Tanjir oblikujemo tako što u sredinu stavljamo tanko isečen file, a sa strane dodajemo krompir.

Bubamare poređamo odozgo i serviramo deci.

Savet: Ako dete voli miris belog luka možete aromatizovati ugrejani maslac i da ga izvadite pre nego što stavite krompir.

Preporučujemo da krompir ne mešate često dok je u tiganju, da se ne bi pretvorio u pire.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar