Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Sotirani krompir»Sotirani krompir sa svinjskim ribićem

Sotirani krompir sa svinjskim ribićem

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5291523k
Sotirani krompir sa svinjskim ribićem2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
55 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
2
"Oh, ponovo bismo jeli"

Potrebni sastojci

  • krompir - 500 g, mladi, sitan
  • bujon - 500 ml, od povrća
  • maslac - 50 g
  • mirođija - 3 - 4 struka
  • so
  • svinjski ribić - 2 komada
  • za dekoraciju
  • čeri paradajz - 3 komada
  • masline - 3 komada
  • mirođija - 6 strukova
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operemo krompir, sačuvamo koru u celosti i stavljamo u vreo i posoljen bujon od povrća.

File tanko isečemo, posolimo i pečemo na gril tiganju sa obestrane po 3 minuta.

Skidamo sa vatre i poklopimo poklopcem da ostane sočan i krehk.

Vadimo polugotov krompir iz vode, ocedimo i ostavljamo da se ohladi. Oljuštimo i prebacujemo u tiganj sa rastopljenim maslacem.

U sotirani krompir na kraju dodajemo sitno iseckanu mirođiju. Od paradajza i maslina napravimo 6 bubamara.

Tanjir oblikujemo tako što u sredinu stavljamo tanko isečen file, a sa strane dodajemo krompir.

Bubamare poređamo odozgo i serviramo deci.

Savet: Ako dete voli miris belog luka možete aromatizovati ugrejani maslac i da ga izvadite pre nego što stavite krompir.

Preporučujemo da krompir ne mešate često dok je u tiganju, da se ne bi pretvorio u pire.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: