Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Rebarca»Svinjska rebra na kineski način

Svinjska rebra na kineski način

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8032573k253
Svinjska rebra na kineski način
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
20/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Sada će i baka otkriti da postoji ukusniji način za pripremu svinjskih rebara osim sa kiselim kupusom, i to su ova rebra na kineski način"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 700 g
  • beli luk - 3 čena
  • soja sos - 3 supene kašike
  • med - 1 supena kašika
  • sok od pomorandže - 4 supenekašike
  • đumbir - 1 kašičica, suv
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremamo marinadu od izgnječenog čena belog luka, soja sosa, meda, sveže isceđenog soka od limuna i đumbira. Sve sastojke dobro promešamo.

Svinjska rebra posipamo solju i obilno namažemo marinadom.

Stavljamo u posudu sa poklopcem i ostavljamo u frižider da se mariniraju šest sati.

Začinjena rebra pečemo u rerni na 200 stepeni.

Prilog može biti bilo kakav. Ja sam koristila gotovu kinesku mešavinu povrća sa kuvanim pirinčem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: