Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Svinjska rebra na austrijski način

Svinjska rebra na austrijski način

ZoriZori
Guru
8932865k
Svinjska rebra na austrijski način
Fotografije: Zori
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Prijatno uz svinjska rebarca po austrijskom receptu, na koja znamo da nećete ostati ravnodušni"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebarca - 1 kg
  • za marinadu
  • sok od jabuke - 1 šolja
  • šećer - 1 kašika
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • aleva paprika - 2 kašičie
  • čili - 1/2 kašičice, u prahu
  • med - 2 kašika
  • cimet - 1 kašičica
  • ruzmarin - 2 kašike, sitno isečen
  • beli luk - 3 čena, gnječeni
  • biber - 1/2 kašičice, mleveni
  • morska so - 1/2 kašičice, mlevena
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjska rebra na austrijski način koja će se svideti svakom ljubitelju malih zalogaja.

1. Pomešajte sve sastojke za marinadu u posudi i namažite obilno njom svinjska rebra.

2. Pokrijte streč folijom posudu sa rebrima i ostavite ih da se mariniraju u frižideru - po mogućstvu dan-dva. Držite preostalu marinadu takođe pokrivenu u frižideru.

3. Izvadite marinirana rebarca iz frižidera da odstoje bar 30 minuta pre termičke obrada.

4. Namažite rebra preostalom marinadom, posolite ih i pokrijte posudu za pečenje sa sva lista aluminijumske folije i stavite na srednju rešetku u rernu. Rerna se zagreva na 160 stepeni ako je konvekciona ili na 180 stepeni sa uključenim gornjim i donjim grejačem.

5. Izvadite rebra iz rerne nakon 60-70 minuta i servirajte odmah.

Ova ukusna rebra po austrijskom receptu idu dobro uz domaće spremljen hleb svežu salatu od povrća.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: