Način pripreme
Svinjska rebra na austrijski način koja će se svideti svakom ljubitelju malih zalogaja.
1. Pomešajte sve sastojke za marinadu u posudi i namažite obilno njom svinjska rebra.
2. Pokrijte streč folijom posudu sa rebrima i ostavite ih da se mariniraju u frižideru - po mogućstvu dan-dva. Držite preostalu marinadu takođe pokrivenu u frižideru.
3. Izvadite marinirana rebarca iz frižidera da odstoje bar 30 minuta pre termičke obrada.
4. Namažite rebra preostalom marinadom, posolite ih i pokrijte posudu za pečenje sa sva lista aluminijumske folije i stavite na srednju rešetku u rernu. Rerna se zagreva na 160 stepeni ako je konvekciona ili na 180 stepeni sa uključenim gornjim i donjim grejačem.
5. Izvadite rebra iz rerne nakon 60-70 minuta i servirajte odmah.
Ova ukusna rebra po austrijskom receptu idu dobro uz domaće spremljen hleb svežu salatu od povrća.
Nek vam je slatko!