Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Teleća čorba»Šarena supa sa telećim jezikom

Šarena supa sa telećim jezikom

GERGANA YaNKOVAGERGANA YaNKOVA
Inovator
14537687
Šarena supa sa telećim jezikom
Fotografije: GERGANA YaNKOVA
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
42
"Neverovatno ukusna supa, koju ćemo pojesti sami, a vama ćemo dati samo recept"

Potrebni sastojci

  • teleći jezik - 250 g
  • šaragrepa - 1 komad
  • krompir - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • piment - 3 zrna
  • lovorov list - 1 list
  • biber - 10 zrna
  • maslac - 100 g
  • ljuta aleva paprika
  • peršun
  • Za preliv
  • jaja - 1 komad
  • brašno - 1 kašika
  • kiselo mleko - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Jezik se opere i stavlja se da vri u posoljenoj vodi. Pre kraj, kad je jezik skoro gotov, procedimo bujon i dodajemo isečene na kocke šargarepu, krompir i luk.

U njih se takođe dodaju piment, lovorov list i biber u zrnu.

Vratite na ringlu da vri dok se i ostali sastojcu ne skuvaju.

Umutite jedno jaje sa kašikom brašna i 3 kašike mleka. Sklonite sa ringle ponovo i sačekajte malo da se ohladi i u tankom mlazu dodajte smesu uz neprestano mešanje, da se jaje ne preseče.

Vraća se na ringlu na kratko.

Servirajte sa zaprženim maslacem i ljutom alevom paprikom, pospite i peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: