bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Šnicle»Pileće šnicle sa povrćem

Pileće šnicle sa povrćem

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Pileće šnicle sa povrćem
Fotografije: GERGANA YaNKOVA
1 / 2
21/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje75 min.
Ukupno90 min.
Porcije2
"U poslednje vreme gledamo da bacimo akcenat na povrće, ali ustanovili smo da je ono najukusnije sa garnirungom od šnicli"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pileće šnicle operite i očistite, ako ima potrebe. Začinite biberom i solju i ostavite sa strane.

Oljuštite i isecite na debele krugove luk, šaragrepu i celer na četvrtine, a beli luk ostavite ceo. U posudu za pečenje stavite malo maslinovog ulja i poređajte šnicle, a preko njih stavite po jednu krišku limuna.

Sa strane rasporedite povrće i blago ga posolite. Dodajte vodu, vino, ruzmarin, majčinu dušicu i lovorov list.

Pokrijte posudu za pečenje folijom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 60 minuta. Nakon toga sklonite foliju i zapecite još 15 minuta.

Servirajte tople šnicle.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: