Pileće šnicle sa povrćem

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj74223
21/12/2018
"U poslednje vreme gledamo da bacimo akcenat na povrće, ali ustanovili smo da je ono najukusnije sa garnirungom od šnicli "
Priprema15 min.
Kuvanje75 min.
Ukupno90 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano201
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pileće šnicle operite i očistite, ako ima potrebe. Začinite biberom i solju i ostavite sa strane.

Oljuštite i isecite na debele krugove luk, šaragrepu i celer na četvrtine, a beli luk ostavite ceo. U posudu za pečenje stavite malo maslinovog ulja i poređajte šnicle, a preko njih stavite po jednu krišku limuna.

Sa strane rasporedite povrće i blago ga posolite. Dodajte vodu, vino, ruzmarin, majčinu dušicu i lovorov list.

Pokrijte posudu za pečenje folijom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 60 minuta. Nakon toga sklonite foliju i zapecite još 15 minuta.

Servirajte tople šnicle.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar