Način pripreme
Krompir se očisti, oljušti, iseče i stavlja se u vatrostalnu posudu (veće od njih treba da nasečete). Dodajte u njih oko 2-3 kašike ulja i skuvajte dok skoro ne budu gotovi.
Blanširajte spanać minut u kipućoj posoljenoj vodi. Nakon toga ga isplaknite hladnom vodom, ocedite i isecite na sitno.
Maslac se rastapa u posudi za pečenje, dodaje se brašno, meša se i zaprži se dok ne postane zlatasto - 1-2 minuta- Razredite hladnim svežim mlekom, promešajte i začinite začinima.
Rasporedite krompiriće u đuvečaru, pospite mirođijom, prekrijte sirom i spanaćem. Prelijte ih sosom, pospite opet namrvljenim sirom, alevom paprikom i piskavicom po ukusu.
Stavite đuvečaru u hladnu rernu, uključite je na 220 stepeni i pecite samo na gornjoj rešetki dok ne vidite da se sir rumeni.