Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Musaka od sočiva i pečuraka

Musaka od sočiva i pečuraka

Kristina ChernikovaKristina Chernikova
Glavni urednik
5218131
Musaka od sočiva i pečuraka2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Senzacionalno otkriće, nova vrsta musake od sočiva i pečuraka, samo za ljubitelje !"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 2 tegle, pasterizovane
  • sočivo - 2 šolje, skuvano
  • maslinovo ulje
  • himalajska so
  • biber
  • za preliv
  • jaja - 4 komada
  • kiselo mleko - 1/2 čaše
  • brašno - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Pečurke se operu, osuše i iseku na kriške. Ređaju se gusto na dno namazane posude za pečenje, tako de se dobije ceo sloj. Posuda se stavlja u zagrejanu rernu i pečurke se peku 15 minuta na 180 stepeni.

Nakon toga se posuda vadi iz rerne. U nju se sipa i sočivo, koje se takođe raspoređuje ravnomerno.

Posipa se začinima. Odvojeno se umute jaja, kiselo mleko, brašno i u smesu se dodaje prstohvat soli.

Sve se meša veoma dobro i dobijenim prelivom se pokrivaju sastojci u posudi za pečenje.

Posle se posuda ponovo vraća u rernu. Tako napravljena musaka se peče dok ne dobije ukusnu koricu ili oko 10-15 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: