Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Janija»Janija od sočiva sa pečurkama i kobasicama

Janija od sočiva sa pečurkama i kobasicama

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871912k129
Janija od sočiva sa pečurkama i kobasicama
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
29/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Gledaš je - jednostavno janija, a toliko je ukusna i aromatična"

Potrebni sastojci

  • sočivo - 250 g
  • kobasice - 2 komada, sveže
  • pečurke - 150 g, po vašem izboru
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • celer - 1 struk
  • lovorov list - 1 komad
  • majoran - 1 prstohvat, svež ili čubar
  • peršun - 1 prstohvat
  • so
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro oprano sičivo se stavlja u odgovarajuću posudu, pokriva se vodom, stavlja se da provri i kuva se nekoliko minuta.

Nakon toga se voda prosipa i sočivo se preliva ponovo hladnom vodom i dodaju se sitno isečene šargarepe, luk i celer. Dodaje se lovorov list i kašika soli. Stavlja se da provri i kuva se 30 minuta na tihoj vatri.

U međuvremenu u pliću šerpu se stavlja šolja maslinovog ulja. Masnoća se zagreva i u njoj se zaprže blago sa svih strana kobasice.

Dodaju se pečurke, majoran i majonez. Sastojci se prebacuju u sočivo i janija se kuva još oko 20 minuta na tihoj vatri.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: