Način pripreme
Pečurke se operu i iseku na trakice. Krompir se oljušti i iseče na kockice. Šargarepa se iseče na krugove. Luk se sitno isecka.
U ugrejanom se izdinsta luk. Nakon toga se dodaje šargarepa i malo kasnije pečurke. Sve se promeša da upije po malo ulja i poklopi se. Minut-dva kasnije se dodaje i krompir, promeša se i ponovo se poklopi.
Nakon nekoliko minuta se dodaje so. Ostavlja se na tihoj vatri dok krompir ne omekša, s vremena na vreme se meša, da se ne zalepi.
Paradajz se iseče na kružiće i skida se seme. Kad krompir omekša, dodaje se čubar i nana.
U pleh se stavlja pola smese. Odozgo se poređaju zbijeno kriške paradajza. Posipa se sa pola peršuna. Stavlja se preostali deo smese i odzgo ponovo paradajz. Posipa se prezlom i odozgo se posipa sa malo ulja.
Stavlja se da se peče na 170-180 stepeni. Kad bude skoro gotovo, musaka se vadi i posipa sa preostalim peršunom. Peče se još 5-10 minuta.