Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Orada na roštilju sa mnogo peršuna i limuna

Orada na roštilju sa mnogo peršuna i limuna

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Orada na roštilju sa mnogo peršuna i limuna3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Aromatična orada koju ćemo servirati sa čašom hladnog belog vina"

Potrebni sastojci

  • orada - 2 komada
  • limun - 1 komad
  • peršun - 1 veza
  • ulje
  • biber - prstohvat
  • beli biber - prstohvat
  • so
  • masline - zelene
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite ribu, operite i ostavite da se ocedi. Oradu pospite solju i začinima.

Isecite limun na tanke kriške i stavite po 2-3 kriške u unutrašnjost, i isečeni peršun. Oštrim nožem napravite proreze na ribi sa obe strane.

Ugrejte roštilj i lepo ga namažite uljem ili slaninom. Ribu takođe namažite uljem i stavite da se peče.

Pecite oko 8 minuta, nakon toga probajte da je okrenete, podignite lagano jedan kraj, ako se ne odlepi, pecite više.

Servirajte sa prilogom od kuvanog krompira i mladog luka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: