Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Ražnjići»Ražnjići od povrća na grilu

Ražnjići od povrća na grilu

Jordanka TasevaJordanka Taseva
Inovator
170411k60
Ražnjići od povrća na grilu
Fotografije: Jordanka Taseva
1 / 6
04/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Ukusni ražnjići od povrća za sve kojima je dosadilo ili ne jedu meso"

Potrebni sastojci

  • paprike - 3 komada, crvene
  • paprike - 3 komada, zelene
  • luk - 2 glavice
  • crveni luk - 2 glavice
  • pečurke - 200 g
  • so
  • soja sos - 1 kašika
  • sok od limuna - 1 kašika
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • biber
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite paprike od semenki. Operite ih i isecite na krupne parčiće. Oljuštite luk i isecite ga takođe na krupne parčiće. Očistite pečurke i isecite ih. Stavite svo povrće u posudu. U drugu posudu stavite soja sos i sok od limuna.

Oljuštite beli luk i izgnječite ga na sitno dodajte ga u sos. Iseckajte na sitno peršun i dodajte ga u beli luk. Dodajte so i biber po ukusu.

Dodajte ulje i promešajte dobro. Prelijte povrće smesom i ostavite u frižideru na sat vremena. Nanižite povrće na drveni ražnjić naizmenično. Pecite na zagrejanom grilu ili roštilju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: