Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Ražnjići»Vegan ražnjići od povrća na roštilju

Vegan ražnjići od povrća na roštilju

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8162723k269
Vegan ražnjići od povrća na roštilju
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
28/07/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Vegan ražnjići od povrća na roštilju, uz koje možete servirati omiljeni sos."

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 komada, različite boje
  • crveni luk - 1 glavica
  • pečurke - 200 g
  • paprike - 2 komada, zelena i crvena
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • so
  • biber
  • suvi origano
  • suvi bosiljak
* merne jedinice

Način pripreme

Povrće operemo i isečemo na relativno jednake komade.

Poželjno je da se tikvice iseku na deblje krugove da se ne kidaju prilikom pečenja i da spadnu sa ražnjića.

Biramo različite boje za povrće da ražnjić izgleda šareno. Samo ražnjiće potopimo u vodu, a nakon toga na njih nižemo različito povrće.

Vegan ražnjiće od povrća prelivamo maslinovim uljem i posipamo solju, mlevenim biberom, suvim origanom i bosiljkom.

Pečemo na namazanom roštilju, orkećemo da se ispeku sa svih strana.

Vreme pečenja zavisi da li volite da budu potpuno pečeni ili hrskavi. Probajte!

Po želji možete pripremiti i vegan majonez uz pečeno povrće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: