Želuci sa lukom i paradajzom

22/12/2018
"Nemojte izbegavati želuce u prodavnici, pogledajte najukusniji recept za njihovu pripremu "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano298
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći želuci - 500 g
  • luk - 1 - 2 glavice
  • paradajz - 3 komada (sok od paradajza ili paradajz pire)
  • aleva paprika
  • čubar
  • biber
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i operite želuce, stavite ih u šerpu sa vodom.

Uključite ringlu i kad se stvori pena skinite je. Kuvajte dok ne omekšaju, nakon toga ocedite od vode

U tiganju ili kaserolu propržite sitno iseckan luk, dodajte želuce i pasirani paradajz.

Ako nemate sveži paradajz, zamenite ga sokom od paradajza ili pireom. Začinite začnima i pržite dok ne ostanu na masti.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar