Carski roštilj

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Carski roštilj
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
9
"Ništa ne može da natera jednog muškarca da se oseti kao pravi car, kao ovaj aromatičan roštilj"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg
  • tikvice - 1 komad
  • paprike - 3 komada
  • luk - 4 velike glavice
  • ulje - 100 ml
  • univerzalni začin - 1 kašičica, za roštilj
  • biber - 0.5 kašičice
  • korijander - 0.5 kašičice
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Meso isecite na kockice, operite ih i osušite na ubrusu.

U posudu stavite maslac, sipajte ulje i dodajte začine. Izrendajte jednu glavicu luka, a ostali isecite na pola, a posle na kriške, dodajte ih u meso i posolite po ukusu.

Promešajte smesu dobro natrljajte meso sa marinadom, uvijte posudu streč folijom i stavite u frižider na 40 minuta.

Za to vreme oljuštite i isecite tikvicu na kriške, a posle kriške na 4 komada. Očistite paprike od semenki i isecite na kockice, posolite po ukusu isečeno povrće.

Nakon nekog vremena počnite da nižete na drvene ražnjiće meso, luk i povrće, počnite i završite mesom.

Ugrejte roštilj i pecite ražnjiće dok ne dobiju lepu boju.

Odlična marinada sa kojom meso bude sočno i nežno, peče se duplo brže nego normalno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: