Način pripreme
Meso isecite na kockice, operite ih i osušite na ubrusu.
U posudu stavite maslac, sipajte ulje i dodajte začine. Izrendajte jednu glavicu luka, a ostali isecite na pola, a posle na kriške, dodajte ih u meso i posolite po ukusu.
Promešajte smesu dobro natrljajte meso sa marinadom, uvijte posudu streč folijom i stavite u frižider na 40 minuta.
Za to vreme oljuštite i isecite tikvicu na kriške, a posle kriške na 4 komada. Očistite paprike od semenki i isecite na kockice, posolite po ukusu isečeno povrće.
Nakon nekog vremena počnite da nižete na drvene ražnjiće meso, luk i povrće, počnite i završite mesom.
Ugrejte roštilj i pecite ražnjiće dok ne dobiju lepu boju.
Odlična marinada sa kojom meso bude sočno i nežno, peče se duplo brže nego normalno.