Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjski kontrafile na žaru sa marinadom od belog luka

Svinjski kontrafile na žaru sa marinadom od belog luka

ažurirano:
ZoriZori
Guru
9113035k
Svinjski kontrafile na žaru sa marinadom od belog luka
Fotografije: Zori
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Odlična ideja za meso na žaru, idealno za letnje mesece ."

Potrebni sastojci

  • svinjski kontra file - 600 g
  • beli luk - 2 veća čena
  • maslinovo ulje - 6 supenih kašika
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • bosiljak - 1/2 kašičice, suv
  • bujon od povrća - 1/4 kockice (ili od pečuraka)
  • limun - 1/2 komada (sveže isceđen)
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo kontrafile na šnicle. Očistimo ako ima žilica i izlupamo kroz foliju drvenim čekićem.

Čenove belog luka izgnječimo, pomešamo u jednoj posudi sa solju, maslinovim uljem, sokom od limuna, sitno samlevenim biberom, mrvljenim bosiljkom i bujonom od povrća, lepo promešamo da dobijemo homogenu smesu.

U ovu smesu potopimo šnicle, ponovo lepo promešamo da bi mogle dobro da se uvaljaju u smesu.

Posudu pokrivamo folijom i ostavljamo šnicle da odstoje bar jedan sat u frižideru, da se potpuno začine. Ako imate više vremena ostavite ih celu noć.

Kad se dovoljno mariniraju izvadite ih, obilno namažite uljem ili maslinovim uljem i stavite da se peku na roštilju na žaru dok ne budu gotove, okrećemo ih sa svih strana.

Serviramo sa odgovarajućom salatom od povrća i hladnim pićem.

Prijatno i živeli!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: