Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjski kontrafile na žaru sa marinadom od belog luka

Svinjski kontrafile na žaru sa marinadom od belog luka

ZoriZori
Guru
8932865k
Svinjski kontrafile na žaru sa marinadom od belog luka
Fotografije: Zori
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Odlična ideja za meso na žaru, idealno za letnje mesece"

Potrebni sastojci

  • svinjski kontra file - 600 g
  • beli luk - 2 veća čena
  • maslinovo ulje - 6 supenih kašika
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • bosiljak - 1/2 kašičice, suv
  • bujon od povrća - 1/4 kockice (ili od pečuraka)
  • limun - 1/2 komada (sveže isceđen)
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo kontrafile na šnicle. Očistimo ako ima žilica i izlupamo kroz foliju drvenim čekićem.

Čenove belog luka izgnječimo, pomešamo u jednoj posudi sa solju, maslinovim uljem, sokom od limuna, sitno samlevenim biberom, mrvljenim bosiljkom i bujonom od povrća, lepo promešamo da dobijemo homogenu smesu.

U ovu smesu potopimo šnicle, ponovo lepo promešamo da bi mogle dobro da se uvaljaju u smesu.

Posudu pokrivamo folijom i ostavljamo šnicle da odstoje bar jedan sat u frižideru, da se potpuno začine. Ako imate više vremena ostavite ih celu noć.

Kad se dovoljno mariniraju izvadite ih, obilno namažite uljem ili maslinovim uljem i stavite da se peku na roštilju na žaru dok ne budu gotove, okrećemo ih sa svih strana.

Serviramo sa odgovarajućom salatom od povrća i hladnim pićem.

Prijatno i živeli!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: