Način pripreme
Isečemo kontrafile na šnicle. Očistimo ako ima žilica i izlupamo kroz foliju drvenim čekićem.
Čenove belog luka izgnječimo, pomešamo u jednoj posudi sa solju, maslinovim uljem, sokom od limuna, sitno samlevenim biberom, mrvljenim bosiljkom i bujonom od povrća, lepo promešamo da dobijemo homogenu smesu.
U ovu smesu potopimo šnicle, ponovo lepo promešamo da bi mogle dobro da se uvaljaju u smesu.
Posudu pokrivamo folijom i ostavljamo šnicle da odstoje bar jedan sat u frižideru, da se potpuno začine. Ako imate više vremena ostavite ih celu noć.
Kad se dovoljno mariniraju izvadite ih, obilno namažite uljem ili maslinovim uljem i stavite da se peku na roštilju na žaru dok ne budu gotove, okrećemo ih sa svih strana.
Serviramo sa odgovarajućom salatom od povrća i hladnim pićem.
Prijatno i živeli!