Riblja čorba na andaluzijski način

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
599
24/12/2018
"Jedna od tajni ukusne riblje čorbe je bujon, a u ovaj ćete se zaljubiti !"
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano50
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • riba - 500 g
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 2 komada
  • celer - 1/4 glavice
  • ulje - 5 kašika
  • limun - 1 komad
  • jaja - 2 komada
  • biber - 10 - 15 zrna
  • peršun - 2 - 3 komada, koren
  • lovorov list - 1 - 2 komada
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćena i oprana riba se kuva u posoljenoj vodi zajedno sa isečenim lukom, paradajzom, celerom i šargarepama, peršunom, začinima i masnoćom.

Riba se izvadi, očisti od kostiju i iseče na komadiće, preliva se proceđenim bujonom i ponovo se stavlja da provri.

Čorba se začinjava umućenim jajima i servira se sa kriškama limuna.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar