Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Riblja Čorba»Riblja čorba na seoski način

Riblja čorba na seoski način

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871932k130
Riblja čorba na seoski način
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
18/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
5
"Riblje čorbe mogu biti svakakve, ali mi najviše volimo ove na seoski način - sjajne su"

Potrebni sastojci

  • riba - 400 g, u ovom receptu - pastrmka
  • paradajz - 5 komada
  • krompir - 300 g
  • luk - 1 komad, glavica
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje
  • selen
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite na sitno jednu veliku glavicu luka. U šerpi zagrejte šolju maslinovog ulja i zapržite luk dok ne postane zlatast. Sipajte oko litar tople vode.

Ostavite luk da vri 10 minuta, nakon toga dodajte krompir isečen na kocke. Blanširajte paradajz 2 minuta u kipućoj vodi.

Oljuštite ga, očistite od semenki i isecite na male parčiće. Dodajte u kipuću čorbu.

Posolite i začinite selenom, biberom i peršunom.

Očišćenu ribu isecite na parčiće. Prelijte sokom jednog limuna. Kada je krompir gotov dodajte ribu i ostavite čorbu da vri još oko 5 minuta.

Servirajte riblju čorbu na seoski način vruću, posutu svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: