Krta svinjetina sa pivom

24/12/2018
"Imate li malo piva, pravimo ovde neku svinjetinu i sve je otišlo na njenu pripremu "
Priprema20 min.
Kuvanje110 min.
Ukupno130 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano620
  • Pregledi tokom meseca38
  • Pregledi tokom sedmice9
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Svi znamo, da bi meso bilo krto, lepo je da ga pre toga mariniramo i izlupamo specijalnim čekićem. Ali kada nemate vremena za prethodnu obradu, ovaj recept dolazi u pomoć.

Operite i isecite meso, posolite ga i natrljajte navedenim začinima, bar kašičicu od svakog. Sipajte ulje, isecite maslac na kockice i sipajte pivo.

Ako navedena količina ne pokriva meso dovoljno, dodajte još malo.

Zatvorite pleh folijom i stavite u rernu na 160 stepeni 90 minuta.

Kad prođe vreme skinite foliju i pecite po želji - više ili manje pečeno, po ukusu.

Dok se meso peče pripremite krompir pire. Operite, oljuštite i isecite krompir na kockice srednje veličine i kuvajte se malo soli 20-25 minuta. Ocedite preostalu vodu, izgnječite i dodajte maslac i sveže mleko.

Sačekajte da se ohladi i dodajte filadelfiju, promešajte.

Servirajte svinjetinu na podlozi od krompir pirea.

I posle... posle jedite sa uživanjem!

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar