Način pripreme
Svi znamo, da bi meso bilo krto, lepo je da ga pre toga mariniramo i izlupamo specijalnim čekićem. Ali kada nemate vremena za prethodnu obradu, ovaj recept dolazi u pomoć.
Operite i isecite meso, posolite ga i natrljajte navedenim začinima, bar kašičicu od svakog. Sipajte ulje, isecite maslac na kockice i sipajte pivo.
Ako navedena količina ne pokriva meso dovoljno, dodajte još malo.
Zatvorite pleh folijom i stavite u rernu na 160 stepeni 90 minuta.
Kad prođe vreme skinite foliju i pecite po želji - više ili manje pečeno, po ukusu.
Dok se meso peče pripremite krompir pire. Operite, oljuštite i isecite krompir na kockice srednje veličine i kuvajte se malo soli 20-25 minuta. Ocedite preostalu vodu, izgnječite i dodajte maslac i sveže mleko.
Sačekajte da se ohladi i dodajte filadelfiju, promešajte.
Servirajte svinjetinu na podlozi od krompir pirea.
I posle... posle jedite sa uživanjem!
Prijatno!