Svinjetina sa pistaćijem

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141132k143
Svinjetina sa pistaćijem
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
20/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"U srcu i u tanjiru će uvek postojati specijalno mesto za ove aromatične svinjske šnicle sa pistaćijem"

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 400 g, file
  • brašno - 1 kašika
  • maslac - 20 g
  • ulje - 1 kašika
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • za koricu
  • hleb - 1 i 1/2 kriške
  • pistaći - 60 g, sirov
  • peršun - 3 kašike (listovi)
  • jaja - 1 komad
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Posolite i pobiberite na šnicle isečeni file i uvaljajte ga u brašno.

Zagrejte maslac u ulje i ispržite šnicle po minut sa obe strane da ih zatvorite.

Poređajte ih u pleh i prelijte ih masnoćom od prženja.

U blenderu sameljite hleb, pistaći i peršun. Dodajte maslinovo ulje, jaje, so i biber i dobro promešajte.

Stavite smesu preko svake šnicle.

Pecite na 200 stepeni oko 13 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: