Način pripreme
Očistimo ribu i posolimo po ukusu. Natrljajte ribu začinom za ribu i stavite je u odgovarajući pleh.
U šerpi ugrejte ulje. Luk sitno iseckajte i dinstajte. Dodajte mleveno meso i promešajte, prethodno začinite mleveno meso po ukusu (čubrom, biberom).
Isecite šargarepu sitno i dodajteje. Očistite paprike od semenki i isecite je na male komade. Dodajte ih u šerpu, dodajte isečene pečurke, izmrvite orahe, suvo grožđe i pirinač. Dodajte jednu šolju vina, jednu šolju vode i ostavite da se krčka.
Dodajte kurkumu i promešajte. Isecite limun na kriške, stavite u ribu nekoliko i ostavite nekoliko za odozgo. Napunite ribu nadevom, a ostali nadev stavite u pleh.
Dodajte jednu šolju belog vina, uvijte folijom i pecite sat vremena u ugrejanoj rerni na 180 stepeni. Nako toga skinite foliju i ostavite da se zapeče, da bi dobila lepu boju. Servirajte sa čašom hladnog belog vina.