Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Punjeni Šaran»Punjeni šaran sa mlevenim mesom i pirinčem

Punjeni šaran sa mlevenim mesom i pirinčem

Jordanka TasevaJordanka Taseva
Inovator
170411k55
Punjeni šaran sa mlevenim mesom i pirinčem
Fotografije: Jordanka Taseva
1 / 4
25/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
5
"Njegovo veličanstvo punjeni šaran sa mlevenim mesom i orasima, koji zaslužuje centralno mesto na trpezi"

Potrebni sastojci

  • šaran - 1
  • beli pirinač - 1 šolja
  • šargarepa - 2 komada
  • crvene paprike - 2 komada
  • suvo grožđe - 150 g
  • orasi - 150 g
  • mleveno meso - 1 kg
  • pečurke - 250 g
  • limun - 2 komada
  • so - po ukusu
  • začin - 1 supena kašika, za ribu
  • luk - 1 glavica
  • belo vino - 2 šolje
  • kurkuma - 1 kašičica
  • ulje - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo ribu i posolimo po ukusu. Natrljajte ribu začinom za ribu i stavite je u odgovarajući pleh.

U šerpi ugrejte ulje. Luk sitno iseckajte i dinstajte. Dodajte mleveno meso i promešajte, prethodno začinite mleveno meso po ukusu (čubrom, biberom).

Isecite šargarepu sitno i dodajteje. Očistite paprike od semenki i isecite je na male komade. Dodajte ih u šerpu, dodajte isečene pečurke, izmrvite orahe, suvo grožđe i pirinač. Dodajte jednu šolju vina, jednu šolju vode i ostavite da se krčka.

Dodajte kurkumu i promešajte. Isecite limun na kriške, stavite u ribu nekoliko i ostavite nekoliko za odozgo. Napunite ribu nadevom, a ostali nadev stavite u pleh.

Dodajte jednu šolju belog vina, uvijte folijom i pecite sat vremena u ugrejanoj rerni na 180 stepeni. Nako toga skinite foliju i ostavite da se zapeče, da bi dobila lepu boju. Servirajte sa čašom hladnog belog vina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: