Način pripreme
Brašno prosevamo sa praškom za pecivo u posudi. Dodajemo kiselo mleko i mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu.
Premesimo testo na brašnom posutoj radnoj površini i zamesimo meko testo koje se ne lepi, dodajemo još brašna.
Podelimo na dve loptice. Razvučemo tanku pravougaonu koru.
Isečemo ratluk na pravougaone komade. Poređamo jedno do drugog na koru i uvijemo dva puta. Nakvasimo prste i pritisnemo ivice da se ratluk ne razlije.
* Meni je ostalo pola pakovanja ratluka koji je kao dugačka salama - sekla sam ga na pravougaone komade, bilo je još lakše.
** Oblikujte po ukusu, važno da ivice budu dobro zalepljene.
Poređamo ih u ravan pleh, obložen papirom za pečenje. Posipamo ih cimetom i šećerom u prahu.
Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 160 stepeni oko 20 minuta.
Kad budu gotove serviramo ih na tanjiru i uvijamo krpom kratko.
Izuzetno brze, mekane i ukusne kiflice sa ratlukom.