Brze kiflice sa ratlukom

Elena StoichovskaElena Stoichovska
Pomoćnik kuvara
751330210
Brze kiflice sa ratlukom
Fotografije: Elena Stoichovska
1 / 3
26/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
"Savršene za kući da poslužite kolege u kancelariji ili kao dodatak uz popodnevnu kafu"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 šolja
  • kiselo mleko - 1/2 šolje
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
  • ratluk
  • za posipanje
  • cimet
  • šećer u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno prosevamo sa praškom za pecivo u posudi. Dodajemo kiselo mleko i mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu.

Premesimo testo na brašnom posutoj radnoj površini i zamesimo meko testo koje se ne lepi, dodajemo još brašna.

Podelimo na dve loptice. Razvučemo tanku pravougaonu koru.

Isečemo ratluk na pravougaone komade. Poređamo jedno do drugog na koru i uvijemo dva puta. Nakvasimo prste i pritisnemo ivice da se ratluk ne razlije.

* Meni je ostalo pola pakovanja ratluka koji je kao dugačka salama - sekla sam ga na pravougaone komade, bilo je još lakše.

** Oblikujte po ukusu, važno da ivice budu dobro zalepljene.

Poređamo ih u ravan pleh, obložen papirom za pečenje. Posipamo ih cimetom i šećerom u prahu.

Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 160 stepeni oko 20 minuta.

Kad budu gotove serviramo ih na tanjiru i uvijamo krpom kratko.

Izuzetno brze, mekane i ukusne kiflice sa ratlukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: