Način pripreme
Pripremite kvas tako što izmešate suvi kvasac u toplom svežem mleku, šećer i brašno.
Ostavite da se aktivira i sipajte u sredinu brašna.
Dodajte umućena jaja sa šećerom, ulje, istopljenu mast, vanilin šećer i ostalo sveže mleko.
Umesite srednje meko testo i ostavite da naraste na sat vremena.
Otkidajte loptice otprilike 60-70 g svaka i razvijte u elipsu, može i rukama.
U jednom delu napravite razreze od sredine nadole, bez stizanja do kraja.
U ceo deo stavite komade ratluka i uvijajte u kiflicu.
Poređajte u tepsiju, ostavite da nadođe na 15 minuta na toplom i domaće kifle namažite umućenim žumancem kašikom svežeg mleka.
Pospite kiflice sa ratlukom i susamom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C dok se ne dobije zlatasta boja otprilike 20 minuta.
Prijatno!