Ravioli sa mlevenim mesom od divlje svinje

07/03/2018
"Uzimajte puške iidite u lov na divlju svinju, zato što su ovi ravioli jedinstveni "
Priprema40 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno55 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano139
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za nadev
  • mleveno meso od divlje svinje - 250 g
  • beli luk - 1 čen
  • jaja - 1 komad
  • biber
  • za testo
  • jaja - 1 komad
  • brašno - 1/2 kg
  • sveže mleko - 2 supene kašike
  • voda - 1 šolja
  • so - 1 prstohvat
  • za ukras
  • maslac i/ili pavlaka
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte mleveno meso sa jednim jajetom, izgnječenim čenom belog luka i biberom.

Prosejte brašno u posudu i u sredini napravite udubljenje. Razbijte jaja i pomešajte sa brašno.

Zamesite tvrdo testo i ostavite ga da odstoji oko 20 minuta pokriveno foljom.

Odstajalo testo razvucite kroz širi otvor na mašini za testeninu, nakon toga ga istanjite. Isecite na dve jednake trake po dužini.

Preko jedne trake, na jednakom rastojanju, kašičicom savite smesu od mesa. Odozgo pokrijte drugom trakom testa.

Raviole oblikujte tako što pritisnete testo oko gomilica. Nakon toga isečete reckastim nožem.

Gotove raviole pospite brašnom i kuvajte 2-3 minuta u provreloj, posoljenoj vodi. Čim isplivaju izvadite ih iz vode.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar