Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Đuveč»Meso od divlje svinje u glinenoj đuvečari

Meso od divlje svinje u glinenoj đuvečari

Aleksandra BoshnakovaAleksandra Boshnakova
Početnik
72126
Meso od divlje svinje u glinenoj đuvečari
Fotografije: Aleksandra Boshnakova
1 / 2
21/11/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
165 min.
Ukupno
225 min.
Porcije
4
"Obavezno u glinenoj đuvečari, jer je to najukusniji način za spremanje mesa od divlje svinje"

Potrebni sastojci

  • meso od divlje svinje - 1, 2 kg
  • krompir - 6 - 7 komada
  • tikvice - 1 komad
  • boranija - 250 g, sveža
  • luk - 1 glavica, crni
  • pečurke - 300 g
  • paprike - 2 komada, zelene
  • šaragrepa - 2 komada
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • paradajz sok - 4 - 5 kašika
  • vino - 1 šolja
  • ulje
  • maslac
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se iseče na parčiće (veličine savijene pesnice). Soli se i posipa biberom i ređa se na dno glinene đuvečare namazane uljem.

Dodaje se luk isečen na krupne šajbne i preliva se vinom. Ostavlja se da odstoji tako oko 30 minuta.

Svo povrće se seče i dodaje u meso u đuvečaru. Dodaju se i začini. Po želji može da se doda i 1 čen neoljuštenog belog luka.

Đuvečara se stavlja u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni oko 2 sata i 30 minuta do 2 sata i 45 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: