Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Kapama»Domaća kapama sa jagnjećim mesom

Domaća kapama sa jagnjećim mesom

Maria GulekovaMaria Gulekova
Pomoćnik kuvara
1602415945
Domaća kapama sa jagnjećim mesom
Fotografije: Desislava Doncheva
1 / 3
26/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
6
"Ovo je najsočnija jagnjetina koju smo probali"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće grudi - 1 kg
  • zelje - 500 g
  • mladi luk - 2 veze
  • krompir - 500 g
  • paradajz - 1 šolja, izredani
  • belo vino - 1 šolja
  • brašno - 1 supena kašika pomešano sa 1 šoljom vode
  • nana - 1 veza
  • peršun - 1 veza
  • ulje - 1 šola za kafu
  • maslac - 1 supena kašika
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo meso na porcije, posolimo i pobiberimo.

U ekspres lonac poređamo polovinu mesa, a preko njega poređamo krompir isečen na kockice, sitno isečeno zelje, nanu i peršun.

Odozgo stavljamo drugu polovinu brašna i prelivamo paradajzom vinom i brašnom, pomešanim sa vodom.

Zatvaramo šerpu i kuvamo 10-15 minuta na jakoj vatri, nakon toga smanjujemo vatru i kuvamo još 60 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: