Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Peljmeni»Ruski peljmeni sa telećim i jagnjećim mesom

Ruski peljmeni sa telećim i jagnjećim mesom

ZoriZori
Guru
7272325k201
Ruski peljmeni sa telećim i jagnjećim mesom
Fotografije: Zori
1 / 7
14/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Peljmeni, i to ne bilo kakvi, nego sa dve vrste mesa - sada da vidimo kako ćete im odoleti"

Potrebni sastojci

  • za peljmene
  • brašno - 2 šolje
  • jaja - 1 komad
  • mlaka voda - 1 šolja
  • ulje - 1 supena kašika
  • so
  • za nadev
  • jagnjeće meso - 300 g
  • teleće meso - 250 g
  • belance - 1 komad
  • crni luk - 1 glavica
  • mladi beli luk - 1 struk
  • biber
  • so
  • za bujon
  • teleći bujon - 3 kockica
  • voda - 2 l
  • ulje - 2 supene kašike
  • so - 1 kašičica
  • kisela pavlaka - 200 g
  • mladi beli luk - nekoliko strukova
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesite tvrdo testo, uvijte ga u krpu ili foliju da se ne suši i ostavite da odstoji dvadeset minuta na sobnoj temperaturi.

Za to vreme pripremite nade, pomešajte jagnjeće i teleće mleveno meso sa belancem, sitno iseckanim belim i crnim lukom, dodajte malo soli i bibera po ukusu.

Testo podelite na lopte i razvucite oklagijom preko brašnom posute radne površine. Staklenom čašom isecite krugove, u svaki stavite po jednu loptu od nadeva velićine ćuftice i pritisnite krajeve da dobijte polukrug, nakon toga sakupite i oblikujte nešto poput ruže. Ako rešite, možete napravii više peljmena i da ih zamrznite u zamrzivaču za brzo i ukusno prirpemljeno jelo, nije potrebno prethodno da se odmrznu pre kuvanja.

Peljmene spuštate jedan po jedan u vrelu vodu, u kojoj ste rastvorili teleći bujon, kašičicu soli i supenu kašiku ulja.

Kad peljmeni isplivaju na površinu bujona, merite oko 10 minuta i izvadite reštkastom kašikom.

Svaku porciju ukrasite kiselom pavlakom i strukovima mladog belog luka ili luka, pospite sveže mlevenim biberom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: