Način pripreme
Zamesite tvrdo testo, uvijte ga u krpu ili foliju da se ne suši i ostavite da odstoji dvadeset minuta na sobnoj temperaturi.
Za to vreme pripremite nade, pomešajte jagnjeće i teleće mleveno meso sa belancem, sitno iseckanim belim i crnim lukom, dodajte malo soli i bibera po ukusu.
Testo podelite na lopte i razvucite oklagijom preko brašnom posute radne površine. Staklenom čašom isecite krugove, u svaki stavite po jednu loptu od nadeva velićine ćuftice i pritisnite krajeve da dobijte polukrug, nakon toga sakupite i oblikujte nešto poput ruže. Ako rešite, možete napravii više peljmena i da ih zamrznite u zamrzivaču za brzo i ukusno prirpemljeno jelo, nije potrebno prethodno da se odmrznu pre kuvanja.
Peljmene spuštate jedan po jedan u vrelu vodu, u kojoj ste rastvorili teleći bujon, kašičicu soli i supenu kašiku ulja.
Kad peljmeni isplivaju na površinu bujona, merite oko 10 minuta i izvadite reštkastom kašikom.
Svaku porciju ukrasite kiselom pavlakom i strukovima mladog belog luka ili luka, pospite sveže mlevenim biberom.
Prijatno!