Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Rol-viršle»Kiflice sa viršlom i sirom

Kiflice sa viršlom i sirom

K.GeorgievaK.Georgieva
Šegrt
3110294
Kiflice sa viršlom i sirom
Fotografije: K.Georgieva
3 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
10
"Nemate potreba za budilnikom, napravite ove aromatične kiflice i svi će se skupiti oko stola dok ste rekli keks"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - oko 900 g
  • voda - oko 400 ml
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • kvasac - 1 kocka
  • ulje - 6 kašika
  • za nadev
  • viršle - 5 - 6 komada
  • sir - oko 150 - 200 g
  • kiseli krastavčići - 5 - 6 komada
  • ljutenica - 1/2 teglice
  • za posipanje
  • jaje - 1 komad
  • susam
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno se sipa u odgovarajuću posudu i pravi se udubljenje.

Kvasac se rastvara u toploj vodi zajedno sa šećerom. Dodaju se so i ulje. Smesa se dodaje postepeno u brašno i zamesi se meko testo. Ostavlja se da naraste oko 30 minuta.

Nakon toga se kidaju loptice veličine pesnice i razvijaju se lagano u kore debljine 1 centimetar. Svaka kora se maže čjutenicom i stavlja se po pola viršle, sir i kiseli krastavčići, nakon čega se uvija u rolnicu.

Rolnice se poređaju u posudu za pečenje sa papirom. Mažu se jajetom i posipaju susamom i čubrom.

Peku se na 200 stepeni sa ventilatorom oko 25 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: