Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Krekeri»Posni hrskavi krekeri

Posni hrskavi krekeri

MargaritaMargarita
Početnik
140
Posni hrskavi krekeri
Fotografije: Ralitsa Georgieva
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
3
"Domaće pripremljeni krekeri, koji nisu samo ukusni i mirisni, nego i posni"

Potrebni sastojci

  • ovsene pahuljice - 150 g
  • brašno - 300 g belo ili pšenično
  • semenke - oljuštene ili orašasti plodovi po izboru
  • ulje - 80 ml
  • voda - 100 ml
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Sve sastojke pomešajte dok ne dobijete smesu za testo. Na radnu površinu sipajte brašno i razvucte testo oklagijom što je tanje moguće.

U pleh stavite papir za pečenje ili aluminijumsku foliju, a preko stavite razvučeno testo.

Pre nego što stavite u rernu testo namažite uljem i secite na kockice ili oblik po vašoj želji.

Rernu ugrejte na 180 stepeni i pecite oko 20 minuta na gornjem stepenu odozgo i sa uključenim ventilatorom odozdo. Jedite sa zadovoljstvom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: