Pohovan kačkavalj sa prezlama

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
27/12/2018
"Da li ste zapamtili - zamrzivač, friteza i u tanjir - lako je "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano244
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kačkavalj - 600 g
  • prezle - 150 g
  • ulje - 200 ml, za prženje
  • jaja - 2 komada
  • brašn - 100 g
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Sečemo kačkavalj na pravougaonike ili kocke i stavljamo ga malo u zamrzivač.

Za to vreme stavljamo ulje da se zagreje na ringli i spremamo smesu za pohovanje: mutimo jaja sa malo soli. Vadimo kačkavalj iz zamrzivača i redom ga valjamo u brašno, jaje, prezle i opet u jaje.

Stavljamo ga u zagrejano ulje i pržimo sa obe strane dok ne postane zlatasto.

Nakon toga ga vadimo i stavljamo na kuhinjski ubrus, da upije deo masnoće. Serviramo sa svežom salatom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar