Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Štolen»Štolen sa bademima i urmama

Štolen sa bademima i urmama

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Kuvar
2033571840
Štolen sa bademima i urmama
Fotografije: Gergana Tsvetanova
2 / 3
27/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
75 min.
Ukupno
165 min.
Porcije
5
"Štolen, koji ćete probati pre Božića ćete servirati na Božićnoj trpezi i nećemo moći da ga se zasitite"

Potrebni sastojci

  • brašno - 700 g
  • maslac - 250 g
  • mleko - 125 ml
  • šećer - 5 supenih kašika
  • vanila - 1 komad
  • jaja - 1 komad
  • kora od pomorandže - 50 g
  • bademi - 100 g, isečeni
  • suvo grožđe - 100 g
  • so - 1 prstohvat
  • urme - 100 g, isečene
  • so - 1 prstohvat
  • kvasac - 1 kesica, suv
  • cimet - 1 kašičica
  • rum - za potapanje suvog grožđa
  • za premazivanje štolena
  • maslac - 50 g, rastopljen
  • šećer u prahu - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesimo testo od brašna, jaja, šećera, maslaca, mleka, kvasca, vanile, cimeta i soli.

Dodajemo voće potopljeno u rum i ušećerene korice.

Ostavljamo da nadođe, oblikujemo testo kao elipsu, razvijemo debelo i presavijamo na dva dela.

Ostavljamo ponovo da nadođe, pečemo 15 minuta na 200 stepeni i oko sat vremena na 180 stepeni.

Topao štolen namažemo maslacem i obilno posipamo šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: