Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Mlečna salata»Katak (ceđeno kiselo mleko) sa majonezom i krastavčićem

Katak (ceđeno kiselo mleko) sa majonezom i krastavčićem

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4241524k
Katak (ceđeno kiselo mleko) sa majonezom i krastavčićem
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
1
"Zdravica ne ide uz prazan sto, zbog toga - ukusan katak sa majonezom i krastavcem"

Potrebni sastojci

  • ceđeno kiselo mleko - 200 g
  • majonez - 1 supena kašika
  • maslinovo ulje - 4 - 5 supenih kašika
  • krastavčići - 1 komad, kornišon
  • mirođija - 1 prstohvat, suv
  • so - 1 prstohvat
  • peršun - svež, za ukras
  • beli luk 1 prstohvat, suv
* merne jedinice

Način pripreme

Katak (ceđeno kiselo mleko) pomešamo sa jednom supenom kašikom majoneza i lepo promešamo. Postepeno dodajemo maslinovo ulje, nastavljamo da mutimo da dobijemo glatku smesu.

Krastavac operemo, oljuštimo i isečemo na kockice (ko voli može izrendati krupnije).

Isečeni krastavac malo posolimo. Dodajemo katak i majonez.

Pospemo prstohvatom suve mirođije i prstohvatom belog luka u prahu. Dobro promešamo i serviramo sa listićima svežeg peršuna

Ko izbegava konzumiranje majoneza, može ga zameniti kašikom gustog kiselog mleka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: