Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorbast pasulj»Čorba od pasulja sa dimljenim svinjskim rebrima

Čorba od pasulja sa dimljenim svinjskim rebrima

Paulina StoyanovaPaulina Stoyanova
Pomoćnik kuvara
10323616
Čorba od pasulja sa dimljenim svinjskim rebrima2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Dodajte u običnu pasulj čorbu svinjska rebra i nećete prestati da jedete"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 1 kg
  • svinjska rebra - 1 kg
  • šaragrepa - 3 komada, srednje velika
  • luk - 2 glavice
  • ulje - 5 kašika
  • brašno - 4 kašike
  • aleva paprika - 2 kašika
  • so - po ukusu
  • nana - po ukusu
  • peršun - za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo pasulj i stavljamo ga da se kuva zajedno sa dimljenim svinjskim rebrima i tri šargarepe, isečene na koclke, dodajemo kašičicu soli.

U ekspres loncu ih kuvam oko 30-35 minuta, ali zatvaram ga nakon što voda provri.

Sklanjam sa ringle i čekam da izađe pare, kad dižem poklopac. Vi možete da stavite šerpu pod tekuću hladnu vodu i da podignete poklopac, a za najveću bezbednost možete da sačekate da sama izbaci vazduh.

Dok se pasulj kuva zaprži se sitno isečen luk dok ne omekša. Nakon toga se dodaje brašno u luk i meša se, to će upiti masnoću nakon čega se dodaje aleva paprika.

Malo nakon toga sipa se bujon od pasulja, 4-5 kutlača, da bude gusta smesa, ali treba intenzivno da se meša da se ne stvore grudvice.

Vade se kosti od rebara, ostavlja se samo meso u pasulju. Pasulj ima predivnu dimljenu aromu.

Dobijena gusta čorba od luka, brašna i aleve paprike se sipa u pasulj i ostavlja se da vri 10 minuta, kad se dodaje još soli po ukusu i nana. Pasulj čorba je spremna za serviranje, dekoriše se peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: