Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Ekler torta»Brza i laka torta sa eklerima

Brza i laka torta sa eklerima

Plamenova KristinPlamenova Kristin
Pomoćnik kuvara
2711150
Brza i laka torta sa eklerima
Fotografije: Plamenova Kristin
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
10
"Majstorski oblikovana, ova brza i laka torta sa eklerima će vas naterati da razvijete ono umetničko u sebi !"

Potrebni sastojci

  • kore - 3 komada, gotove
  • slatka pavlaka - 400 ml
  • krem - 2 kesice, vanila
  • ekleri - 400 g, mini
  • kompot - 1 komad, sok
  • fondan - oko 500 - 800 g
  • voda - 600 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešate 2 paketa krema sa 300 ml hladne vode i mešate mikserom. Umutite pavlaku mikserom da bude tvrdo i dodajete krem. Sve se meša zajedno još 3-4 minuta.

Stavljate koru u kalup za tortu, preliva sa 2-3 kašičice kompota i mažete gotovim kremom.

Poređate eklere i popunjavate praznine istim kremom. Preko njih stavljate drugu koru, prelivate i nju kompotom i stavljate krem.

Stavljate i treću koru i nju prelivate kompotom.

Gotova torta se ostavlja da se ohladi malo, nakon toga se vadi iz kalupa, maže se preostalim kremom i dekoriše se fondanom u boji ili marcipanom za dekorisanje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: