Kolač piramida

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141122k141
Kolač piramida
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
31/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Tajna egipatskih pirimida može i da ostane tajna, ali tajna ukusnih pirmaida je otkrivena, za detalje pogledajte recept"

Potrebni sastojci

  • keks - 280 g, čajni sa mlekom
  • ratluk - 280 g
  • voda - 5 supenih kašika
  • čokolada - 200 g, mlečna
  • maslac - 60 g
  • krokan - ili kokosovo brašno za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Sameljite keks i isecite ratluk sitno. Pomešajte ih sa vodom i mesite dok ne dobijete hmogenu smesu koja liči na fondan ili plastelin.

Ako je testo previše tečno dodajte još keksa da može da se oblikuje. Od testa napravite 10 jednakih fitilja.

Na papir za pečenje poređajte 4 na malom razmaku jedan od drugog. Da može da se stavi drugi red na njih.

Rastopite čokoladu sa maslacem. Prelijte prvi red piramide čokoladom.

Poređajte odozgo 3 fitilja. Ponovo prelijte čokoladom. Posle 2 i na kraju poslednji fitilj.

Ostavite ga dok se čokolada ne stegne i isecite na kriške.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: