Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pržena svinjetina»Svinjsko meso sa povrćem i pireom

Svinjsko meso sa povrćem i pireom

Svinjsko meso sa povrćem i pireom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Danas nam se jede svinjsko meso sa povrćem, ali pripremljeno po ovom receptu I napravićemo ga"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 600 g
  • pečurke - 1 tanjir (250 g) pečurke
  • krompir - 1 kg
  • luk - 1 glavica
  • peršun - 1/2 veze
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml
  • sveže mleko - 100 ml
  • maslac - 1 paket
  • paradajz pire - 2 supene kašike
  • bujon od povrća - 2 supene kašike
  • maslinovo ulje - 4 - 5 supenih kašika
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsko meso isečemo na tanke komad i začinimo solju i biberom. Pržimo u tiganju sa maslinovim uljem dok ne dobije zlatnu boju. Kad meso bude gotovo vadimo ga iz tiganja.

Sitno iseckamo luk i pečurke i začinimo solju i biberom.

Isečemo povrće i dinstamo u istom tiganju, dodajemo bujon pomešan sa malo vode. Kad omekša povrće, dodajemo još 2 supene kašike paradajz pirea, oko 30 g maslaca i pavlaku za kuvanje (od nje prethodno odvajamo 2 supene kašike za pire).

Ostavljamo 5-6 minuta. Nakon toga dodajemo meso, pomešamo dobro sa povrćem i ostavljamo na vatri oko 10 minuta.

Krompir skuvamo i izgnječimo. Dodajemo toplo mleko, oko 40 g rastopljenog maslaca i 2 supene kašike pavlake. Dodajemo so i biber i promešamo dobro, dok ne dobijemo homogenu smesu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: