Način pripreme
Svinjsko meso isečemo na tanke komad i začinimo solju i biberom. Pržimo u tiganju sa maslinovim uljem dok ne dobije zlatnu boju. Kad meso bude gotovo vadimo ga iz tiganja.
Sitno iseckamo luk i pečurke i začinimo solju i biberom.
Isečemo povrće i dinstamo u istom tiganju, dodajemo bujon pomešan sa malo vode. Kad omekša povrće, dodajemo još 2 supene kašike paradajz pirea, oko 30 g maslaca i pavlaku za kuvanje (od nje prethodno odvajamo 2 supene kašike za pire).
Ostavljamo 5-6 minuta. Nakon toga dodajemo meso, pomešamo dobro sa povrćem i ostavljamo na vatri oko 10 minuta.
Krompir skuvamo i izgnječimo. Dodajemo toplo mleko, oko 40 g rastopljenog maslaca i 2 supene kašike pavlake. Dodajemo so i biber i promešamo dobro, dok ne dobijemo homogenu smesu.