Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Zapečena riba iglica sa limunom i pireom od povrća

Zapečena riba iglica sa limunom i pireom od povrća

Zapečena riba iglica sa limunom i pireom od povrća
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
1
"Pretvorite riblji dan u pravi riblji praznik"

Potrebni sastojci

  • riba - 1 komad, iglica
  • limun - 1 komad
  • so
  • maslinovo ulje
  • krompir - 3 - 4 komada
  • spanać - 200 g
  • začin za ribu
  • sremuš - pera
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite ribu od krljušti i unutrašnjosti. Operite je obilno vodom i posolite, ostavite 2-3 sata.

Oljuštite krompir i kuvajte ga dok ne bude gotov.

Dinstajte spanać dok ne omekša.

Pasirajte krompir zajedno sa spanaćem, dok ne dobijete glatku homogenu smesu.

Dodajte maslac i začinite solju.

Posoljenu ribu ponovo operite. Naprskajte je maslinovim uljem i stavite u pleh, obložen papirom za pečenje.

U unutrašnjost poređajte krugove limuna. Pospite začinom za ribu.

Pecite u ugrejanoj rerni dok ne bude gotova.

Servirajte ribu sa pireom od povrća.

Ukrasire perima sremuša.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti