Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Kore za tortu»Čokoladna patišpanj kora za tortu

Čokoladna patišpanj kora za tortu

Čokoladna patišpanj kora za tortu
Fotografije: Anonymous
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
1
"Najukusnija domaća torta se pravi sa ručno pripremljenom patišpanj korom, samo kažemo"

Potrebni sastojci

  • žumanca - 4 komada
  • belanca - 6 komada
  • šećer - 1 supena kašika
  • brašno - 4 supene kašike
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • eurokrem - 3 supene kašike
  • kakao - 1 supena kašika
  • ulje - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Umutimo belanca na gustu penu.

Žumanca pomešam sa čokoladom i šećerom i mutimo dok ne dobijemo mekan krem. U ovaj krem dodajemo brašno, prašak za pecivo, mutimo dok smesa ne postane homogena.

Počinjemo da dodajemo belanca u porcijama, mešamo polako da smesa ostane mekana.

Pokrivamo okrugao pleh papirom za pečenje, namažemo sa malo ulja i sipamo smesu.

Pečemo na 180 stepen oko 15-20 minuta. Ostavljamo da se ohladi i odvajamo koru od papira.

Kora je mekana i može se iseći na dva dela.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
53
40
30
20
10
Oceni: