bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Janija»Baštovanska janija sa puževima

Baštovanska janija sa puževima

Baštovanska janija sa puževima
Fotografije: Kristian Aleksandrov
01/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema25 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
"Nije dovoljno samo da nabereš sveže puževe, treba da znaš i pravi recept za ukusnu baštovansku janiju"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo dobro operemo puževe i skuvamo ih u vodi u koju smo sipali vino, da možemo da ih izvadimo iz kućice.

Kad se skuvaju prospemo vodu u kojoj su se kuvali i operemo ih mlakom vodom. Ostavljamo sa stane.

Sipamo grašak u šerpu na vatri i kuvamo oko 20 minuta. Šargarepu krupnije isečemo i sipamo u šerpu sa graškom da se kuva.

Dok se povrće kuva, izvadimo puževe iz kućica, operemo ih i uvaljamo u brašno.

Propržimo u ulju 5-6 minuta i sipajte u povrće, zajedno sa uljem. Dodajem so i biber. Promešamo i kuvamo janiju dok se ne zgusne. Na kraju dodajemo isečeni peršun i nanu.

Skidamo sa vatre, ostavljamo janiju 15 minuta poklopljenu pre serviranja.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: