Terin od jagoda

Safie EfraimovaSafie Efraimova
Početnik
7249
Terin od jagoda
Fotografije: Safie Efraimova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Jeda odličan desert za leto, od kojeg uvek možemo da uzmemo još jedno parče i da se ne plašimo za liniju"

Potrebni sastojci

  • krem
  • maskarpone - 250 g
  • kisela pavlaka - 250 g
  • šećer - 100 g
  • belanca - 2 komada
  • vanila - 1 komad
  • želatin - 1 komad
  • sirup i glazura
  • jagode - 500 g
  • šećer - 100 g
  • voda - 200 ml
  • želatin - 1 komad
  • piškote 15 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite belanca na sneg, dodajte polovinu šećera u njih i nastavite da mutite dok ne dobijete sjajne tvrde vrhove. Pomešajte pavlaku, maskarpone, vanilu i dodajte preostali šećer. Nastavite da mutite dok ne dobijite gladak krem.

Rastvorite želatin na pari i dodajte ga u smesu sa maskarponeom, mešajte i veoma pažljivo dodajte belanca. Ponovo promešajte lepo. Polovinu jagoda pasirajte sa vodom i šećerom, procedite ih.

U pripremljeni kalup za terin sipajte polovinu krema. Natopite 4 piškote sa kremom od jagoda i rasporedite po dužini preko krema sa maskarponeom. Odozgo poređajte nekoliko jagoda i pokrijte preostalim kremom.

Dobro poravnajte. Odozgo poređajte zbjeno jednu do druge preostale piškote, takođe natopljene. Stavite terin od jagoda u frižider na bar 4-5 sati. Procedite preostali sirup (u njemu može biti mrvica od piškota).

Ugrejte želatin na pari i dodajte ga u sirup. Ostavite da se malo ohladi. Na odgovarajući pravougaoni pleh okrenite terin sa piškotama na dole. Prelijte glazurom, ukrasite sa nekoliko jagoda.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: