Način pripreme
Umutite belanca na sneg, dodajte polovinu šećera u njih i nastavite da mutite dok ne dobijete sjajne tvrde vrhove. Pomešajte pavlaku, maskarpone, vanilu i dodajte preostali šećer. Nastavite da mutite dok ne dobijite gladak krem.
Rastvorite želatin na pari i dodajte ga u smesu sa maskarponeom, mešajte i veoma pažljivo dodajte belanca. Ponovo promešajte lepo. Polovinu jagoda pasirajte sa vodom i šećerom, procedite ih.
U pripremljeni kalup za terin sipajte polovinu krema. Natopite 4 piškote sa kremom od jagoda i rasporedite po dužini preko krema sa maskarponeom. Odozgo poređajte nekoliko jagoda i pokrijte preostalim kremom.
Dobro poravnajte. Odozgo poređajte zbjeno jednu do druge preostale piškote, takođe natopljene. Stavite terin od jagoda u frižider na bar 4-5 sati. Procedite preostali sirup (u njemu može biti mrvica od piškota).
Ugrejte želatin na pari i dodajte ga u sirup. Ostavite da se malo ohladi. Na odgovarajući pravougaoni pleh okrenite terin sa piškotama na dole. Prelijte glazurom, ukrasite sa nekoliko jagoda.